Uluslararası Ofis Hakkında

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Uluslararası Ofisi, uluslararasılaşma politikalarının uygulanması ve geliştirilmesinden sorumludur. Nitekim üniversitemiz yüksek öğretim standartlarına ulaşmak için, dünyanın farklı bölgelerinden üniversite öğrencileri ve personeli getirilmesine ve bizim öğrencilerimiz ve personel için ziyaret ve farklı eğitim deneyimlerine ulaşmalarına fırsatlar yaratan uluslararasılaşma politikalarının geliştirilmesi gerektiğine inanmaktadır.

İlk ve en önemli projesi, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Erasmus+ programına üyeliğidir. Üniversite Yükseköğretim Avrupa Sözleşmesi’ni 2014 yılının başında almaya hak kazanmış ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılı öğrenci ve personel değişimi programlarına başlamıştır.

Bununla birlikte, üniversitemiz Uluslararası Ofis aracılığıyla dünyanın her yerinden yüksek öğretim kurumları ile çeşitli alanlarda işbirliği kurmak ve bilim insanlarının bir araya gelerek dil becerilerini güçlendirme, kültürel duvarları kırma, ufuklarını genişletme ve eğitsel yeteneklerini geliştirmeleri için ev sahipliği yapmayı hedeflemektedir.