Fulbright Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Burs Programına Başvurular Devam Ediyor

Fulbright Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Burs Programı, kariyerlerinin başındaki İngilizce Öğretmenliği ve benzeri alanlardan mezun olan bireylere yönelik dokuz ay süreli bir burs programıdır. FLTA Bursu'nun 2016-2017 akademik yılı için son başvuru tarihi 28 Eylül 2015’tir. 

Bu burs programına, kariyerlerinin başındaki İngilizce öğretmenleri, İngilizce Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencileri ve İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dilbilimi, İngilizce Mütercim-Tercümanlık bölümleri son sınıf öğrencisi olup en geç 1 Haziran 2016 tarihinde mezun olacak öğrenciler başvuru yapabilir. Yukarıda belirtilen bölümlerden İngilizce Öğretmenliği Bölümü dışındaki diğer tüm bölümlerin öğrencilerinin Pedagojik Formasyon Sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir. 

Bu bölümlerin yanı sıra, Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Dilbilim bölümlerinden mezun kişiler de başvuru yapabilir. Bu kişilerin başvuru sırasında hem Pedagojik Formasyon Sertifikası sunmaları hem de en az 2 yıl öğretmenlik tecrübesine sahip olmaları gerekmektedir.

FLTA Bursu hakkında ayrıntılı bilgi ve burs başvuru formu www.fulbright.org.tr adresinde bulunmaktadır. Burs hakkındaki sorularınızı  advising@fulbright.org.tr adresine gönderebilirsiniz.